Híreink

TERMÉKVISSZAHÍVÁS!

2020.10.07 11:07

Clatronic ST 3628 szendvics sütő termék visszahívása

Tájékoztatjuk Kedves Vásárlóinkat, hogy a piacfelügyeleti feladatkörben eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal  elrendelte a ”SELEX-M” Kft. (székhelye: 4032 Debrecen, Hatvani István u. 3/C.) által forgalmazott CLATRONIC márkajelű, ST 3628 modellszámú, a csomagolódobozon „SANDWICH TOASTER” és „Szendvicssütő” megnevezésű szendvicssütő forgalomból történő kivonását.

Forgalomból kivont termék adatai

Márkanév: Clatronic

Típus: ST 3628

Termék jellege: szendvics sütő, toaster

Vonalkód: 4006160637359

Gyártó: CTC Clatronic Sp. z o. o, ul. Brzeska 1, Opole, 45-960

Importőr: Selex-M Kft, 4032 Debrecen, Hatvani István utca 3/c

 

 

A termék visszahívás oka és a használatából akadó veszélyforrás:

A piacfelügyeleti tevékenység részletes szabályairól szóló 6/2013. (I. 18.) Korm. rendelet 6/J. § (1) bekezdésének figyelembevételével végzett megfelelőségértékelési eljárás során megállapításra került, hogy a mintavételezett termék a belső huzalozás tekintetében nem felel meg a hivatkozott és honosított harmonizált szabványok követelményeinek.

A felnyitható készülék alsó és felső fele közötti vezetékeket nyitott tekercselésű acélrugóban vezették át. A rugóban szigetelőcső védi a vezetékek szigetelését.

A feltárt termékbiztonsági hiányosság azt bizonyította, hogy a termék rendeltetésszerű használata során a feszültség alatt álló (aktív) részeknek a termék alsó és felső része közötti villamos összeköttetést biztosító vezetékek nyitott tekercselésű acélrugóban történő átvezetése miatt bekövetkező esetleges sérüléséből adódó közvetlen megérinthetősége miatt áramütés-veszélyes.

E szempont figyelembevételével végzett kockázatértékelés során megállapításra került, hogy a termék az áramütés-veszély szempontjából közepes kockázatot jelent a készülék valamennyi felhasználójára nézve, ami miatt a termék szabályos üzembe helyezés és karbantartás, valamint rendeltetésszerű használat esetén veszélyezteti az emberek és háziállatok biztonságát. Megállapításra került, hogy a termék a feltárt termékbiztonsági hiányosság miatt nem felel meg a forgalomba hozatal és forgalmazás alapvető feltételeinek.

Elnézést kérünk a kellemetlenségekért és előre is köszönjük a megértését.

Kérjük, a megvásárolt készüléket, akár az eredeti csomagolás vagy hiányzó alkatrészek nélkül is, szíveskedjen visszavinni a kereskedőhöz, ahol a készüléket vásárolta és a vásárlást igazoló bizonylat ellenőrzését követően visszakapja a vételárat.

Az ön biztonsága és a termékek minőségbe vetett bizalma kiemelten fontos számunkra. Amennyiben további kérdése van a termékvisszahívással kapcsolatban, úgy kérjük hívja a +36-70/947-1890 számot, vagy írjon az info@selex-m.hu email címre.