Híreink

Elég egy szín az inspiráló konyhához!

Electrovilág
Electrovilág
2021.07.27 14:29

Elég egy szín az inspiráló konyhához!

Az Amica Retro hűtőszekrényeit nézve az az érzésünk támad, hogy ezek a készülékek tényleg azzal a céllal születtek, hogy megcáfolják a mítoszt, miszerint a háztartási gépek szürkék, unalmasak és elősorban csak az alap szükségletet elégítik ki.

A márka az 50-es évek stílusát idéző, vidám, fénylő színekben pompázó darabjai szórakoztató pop érzést keltenek, mondhatni kifejezetten „szexik”.

Nem kell túlgondolni a színes gépek vásárlását, ugyanis már egy, az átlagos fehér vagy szürke színtől eltérő árnyalat is egyedi hangulatot ad a térnek, mondhatjuk megfűszerezi a konyhát. Hosszú távon élvezhetjük a kellemes energiát és vidámságot, vagy éppen a letisztult formákat és elegáns megjelenést egy, az életterünk egyik lefontosabb helyiségét kiegészítő készülékkel.  A hűtőszekrény manapság nem csak egy funkcionális eszköz, de a konyha ékszere is lehet, csupán döntenünk kell, hogy a 8 színből melyiket válasszuk!

A semlegesek színek, mint a fekete és a krém, megtalálhatók az Amica kínálatában, így ha nem vagy nagy színrajongó, de tetszik a klasszikus hűtő formája, nincs okod aggodalomra. 

A piros a kollekció elsődleges színe, egy telített, ragyogó tónus, amely ideális a retró lekerekített, egyszerű vonalaihoz. Beleillik a modern és a klasszikus, vagy az 50-es évek stílusába. Még a legegyszerűbb konyhát is öltözteti, kellemes hangulattal ruházza fel, ráadásul sosem megy ki a divatból.

A kiegyensúlyozott és pihentető környezetbe leginkább a pasztellszínek illenek. A halványkék és a rózsaszín szín tökéletes harmóniát képez a fehér bútorral és a fallal, de ugyanakkor derűt kölcsönöz a térnek és azt a bizonyos extrát, amitől sajátunknak érezzük majd a helyiséget.  

A türkizkék már egy jóval üdébb árnyalat, amely tengerpartot idéző hangulatával egész évben elhozza a nyarat és pozitív energiával tölti meg a teret. 

A sárga egy igazi kuriózum a színek palettáján. Sokkal több stílusba és színvilágba beilleszthető mint gondolnák, csupán tervezést igényel. A klasszikus fekete-sárga kombinációval azonban szinte lehetetlen mellényúlni.

Aki pedig igazán elegáns megjelenést szeretne konyhájának, egész biztos a bordót fogja szívéhez legközebbinek találni. Ez a szín, ahogyan maga a vörösbor, csupa kifinomultságot áraszt magából, a természetesség érzetét megtartva.

A konyhában sokféleképpen és kreatívan játszhatunk a színekkel, akár szakértő bevonásával is, de ha nem szeretnénk túl sok energiát fektetni a tervezésbe, elegendő egy színes elemet választani. A retró hűtők előnye, hogy mindig vonzó darabnak számítanak a nagygépek piacán. Kicsi a kockázata annak, hogy megunod őket és ha mégis váltanál, akkor sem kell nagy munkába fognod, átfesteni a falakat, vagy akár belevágnod egy felújításba.

Az összes színes hűtőt itt találod.